Yatırım Yoluyla Vatandaşlık ve E2 Vizesi

Yatırım Yoluyla Vatandaşlık ve E2 Vizesi

E-2 vizesi ABD’ye taşınmak isteyenler için birçok avantajı olan yenilenebilir bir göçmen olmayan vizedir. Bu vize, ilgili diğer ABD vizelerine kıyasla en hızlı işlem sürelerinden birine sahiptir. Kişinin hangi ülkeden olduğuna bağlı olarak, E-2 vizesi 5 yıla kadar geçerli olabilir ve süresiz olarak yenilenebilir.

E-2 Vizesinin Diğer Faydaları

Bu vize aynı zamanda yabancı ulusal yatırımcı ve aile üyelerinin ABD’de yaşamaları için bir yol sağlar. Yatırımcı E-2 şirketinde çalışabilirken eşi de ABD’de kısıtlama olmadan çalışabilir. Yatırımcının çocukları, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki okullara gidebilir ve 21 yaşına gelene kadar ebeveynlerinin E-2 vizesinden faydalanabilir. E-2 yatırımcısı aynı zamanda uluslararası vergilendirmeyi önleyen vergi avantajlarına sahiptir. E-2 vizesi yatırımcıya ihtiyaç duyduğunda vizeyi uzatma da sağlayabilir.

E-2 Ülkeleri

E-2 vizesinden yalnızca ABD’nin şu anda belirli diplomatik ilişkilere sahip olduğu E-2 anlaşmasına sahip ülkelerden pasaportları olanlar yararlanabilir. Örneğin, karşılıklı, arkadaşlık, ticari veya dolaşım anlaşmaları olan ülkeler. Şu anda 80’den fazla E-2 anlaşması bulunan ülke var ve bu ülkelerin listesi ABD Dışişleri Bakanlığı’nda bulunabilir.

Göç tercihleri gecikmelerinden dolayı son zamanlarda E-2 vizesi ilgi kazandı. Çinli yatırımcılar 2015 yılında EB-5 vizelerinin kapanma tarihine gireceğini öğrendiler. Gecikmelerin sonucunda, bugün EB-5 vizesi için başvuruda bulunan bir Çin vatandaşının, bekleme süresi değişiklikleri nedeniyle onay almadan önce 10 yıldan fazla beklemesi gerekiyor.

Belli Ülkeler için Bekleme Listeleri

Diğer ülkelerin bazılarının şu anda vizeler için bekleme listesi var. Mesela Vietnam, bu yıl geri kalmış ülkeler listesine eklendi. Hindistan’ın bazı vizeler için 15 yıla kadar bekleme süresi var.  Söz konusu ülkeler şu anda E-2 vizesi alamıyor olsa da, bu ülkelerden gelen yabancı uyruklu kişiler E-2’ye alternatif yollarla ulaşabilirler.

Örneğin, E-2 vizesine başvurmak isteyen bir kişi, E-2 anlaşması bulunan ülkelerden vatandaşlık kazanmaya çalışabilir. Kişi E-2 ülke pasaportuna sahip olduğunda, E-2 vizesi için başvuruda bulunabilir.

E-2 vizesi greencard ile birlikte veya bunun yerine kullanılabilir. Bu, bir yatırımcının ve ailesinin greencard’larını almadan önce Amerika Birleşik Devletleri’nde kalabilecekleri anlamına gelir. Şu anda yabancı bir vatandaşın Yatırım Yoluyla Vatandaşlık programları aracılığıyla kısa sürede vatandaşlık kazanmasını sağlayan az sayıda ülke var. Bu program için popüler seçeneklerden biri Grenada.

Grenada Vatandaşlığı Seçeneğinin Yararları

Yabancı bir vatandaşın Grenada’da vatandaşlık kazanmak için 4 ay gibi kısa bir süre beklemesi gerekir. Bu vatandaşlığı kazandıktan sonra Grenadalılar, ikamet ettikleri ülkenin ABD konsolosluğunda E-2 vizesine başvurabilir. Baştan sona kadar olan bu süreç genellikle 6 -7 ay sürebilir. E-2 yatırımcı vizesinde olduğu gibi hızlı geri dönüşler, daha hızlı bir şekilde Amerika Birleşik Devletleri’ne girme fırsatı sunan bir programa ihtiyaç duyan yabancı uyruklular için daha cazip bir seçenek haline geliyor.

EB-5 vizesine başvurma şansı için uzun süre beklemekte olan çok sayıda insan var. Ancak, başka bir ülke pasaportu aldığınızda EB-5 için gereken sürenin azalmayacağını bilmelisiniz.  Bunun nedeni, EB-5’in doğulan ülke bazında verilmesidir.

Çok uzun süre bekliyorlarsa, E-2 vize programını keşfetmeyi düşünmeliler. E-2 vizesi için onaylanan bireyler, ABD’ye 6 -7 ay içinde aileleriyle birlikte girebilir ve Amerika’da olma ayrıcalıklarından yararlanabilirler.

E-2 vizesi, tam taahhütte bulunmadan iş kurmak için bir giriş platformu sağlar. İngilizce bilgisi zayıf olan kişilere bile Visa Franchise’ın E-2 iş olanakları vardır. Bazı durumlarda, E-2 işletmesi için gerekli olabilecek asgari miktar 200.000 dolar civarındadır. E-2 vizesi hakkında daha fazla bilgi edinmek için, bu sayfayı ziyaret edin.

Hakkımızda

Vize Bayilik özel hedeflerine uygun en iyi yatırım fırsatlarını belirlemek ve analiz etmek için yatırımcıları önerir.

Biz E-2 vizesi için hak yabancı uyruklu, L-1 veya EB-5 danışmanları güvenilen ve 150.000 $ minimum yatırım miktarı ile, ABD Franchise sahibi olmak istiyorum.

Devamını oku

No Comments

Post A Comment

Franchise yatırımı sizin ve E-2 vizeniz için doğru mu?

 

 

Buradaki test üzerinden cevaba ulaşın!