E-2 Vizenizin Yenilenme Şansını Arttırmak İçin 8 İpucu

E-2 Vizenizin Yenilenme Şansını Arttırmak İçin 8 İpucu

Angie Rupert

Her geçen gün bir adım daha yaklaşıyor… I-94’ünüz bitmek üzere ve E-2’niz bitti bile. E-2 vizenizi yenileme vakti geldi çattı. Durmadan aklınızda erteliyordunuz ama zamanı geldi. Yine de rahat olun! İşletmeniz beklediğiniz kadar başarılı olmasa da E-2 vizenizin yenilenme şansını arttıracak birkaç ipucumuz var.

  1. Yenilemenizi erteleyin. Vizenizin en az bir girişi var ve hala geçerli mi? Öyleyse ABD dışına seyahat etme vaktiniz geldi. Fakat ABD’ye geldiğiniz zaman burada (ABD’den ayrılmamak şartıyla) iki seneye kadar kalabilirsiniz. Yani, vizeniz hala geçerliyse – bitmesine birkaç gün kalmış olsa bile – ABD dışına seyahat edebilir ve vize bitmeden geri dönebilirsiniz. Bu sayede vizenizi yenilemeden ABD’de iki sene daha kalma şansınız olur. Yalnız bu stratejiyi kullanmadan önce KESİNLİKLE avukatınızla konuşun. Dikkatli bir şekilde üstesinden gelinmezse aşırı riskli olabilir.
  2. Kendinizi kanıtlayın. Eğer E-2 vizenizi alalı beş sene olmamışsa, bunu avantaja çevirin. Dışişleri Bakanlığı, işletmenizin “…şirketin normal iş faaliyetlerine başladığı tarihten itibaren beş sene içinde…” mali potansiyelini yakalaması gerektiğinin farkında. Yani, işletmeniz henüz beş senelik değilse, öngördüğünüz kazanca ve çalışan miktarına ulaşmak için çalışacağınızı gösterebilirsiniz. Yükselen bir trend içinde olduğunuzu gösterin. Aynı zamanda, işletmenizin büyümeye devam edeceğini gösterecek bir iş planını da mutlaka gösterin.
  3. İşe yeni elemanlar alın. Bunu yapmalısınız. Sakın yapmamazlık etmeyin. Hatta şimdiden yapın ki başvuru esnasında maaş kayıtlarını da gösterebilin.
  4. Mali bilgilerinizi düzene sokun. Yenilemelerde olmazsa olmazlardan biri de mali evraklarınızı düzene sokmanızdır. E-2 vizesi yenilemelerinde her konsolosluk aynı kanıt belgelerini istemese de mali evraklar her durumda son derecede önemlidir. Son iki yılın Kar/Zarar beyanlarına, bilanço tablolarına ve vergi bilgilerine ihtiyacınız olacak. Kayıtlarınıza ulaşabilecek bir muhasebeciye bu belgeleri düzenletin. Senelerdir mali evrak okumuş, analiz etmiş birisinin bu işlerle ilgilenmesi önemli.
  5. İyi yanlarınızı gösterin. Barbra Streisand için işe yaradı, sizin için de işe yarayabilir. İşletmenizin iyi giden yanlarını öne çıkarın. Bu, ABD’ye yatırdığınız para miktarı olabilir. İşe aldığınız çalışan sayısı olabilir (“bu kadar çok çalışanımız olduğu için net kârımız düşük” mesela). Ürünlerinizi ya da hizmetlerinizi kullanan ve dikkat çeken bir müşteri kitleniz olabilir (müşterileriniz için sorun olmadığı sürece isim vermenizde de sorun olmaz). İşletmenizin hangi yanlarının yolunda gittiğini öğrenin ve bu noktalara yoğunlaşın.
  6. Bir avukatla konuşun. Aslında bu ipucu o kadar önemli ki ilk sırada yer almalı. Bir avukatla yenileme başvurusu yapıyorsanız, kabul edilme ihtimaliniz kat be kat artar. Avukatsız bu yola sakın girmeyin! İlk başvuruda size yardımcı olan avukatı tekrardan tutmak istiyorsanız onunla hemen iletişime geçin. İlk başvuru dosyanız onda olacaktır. Eğer bu işi başka bir avukatla halletmek isterseniz sorun yok. Siz ya da yeni avukatınız, eski avukatınızdan orijinal dosyanızı temin edebilir ve sorunsuzca yola devam edebilirsiniz. Hangi avukatı seçerseniz seçin, şunları göz önünde bulundurun:
    1. Avukat, herhangi bir ABD eyaletinde lisanslı bir avukat olsun. İş danışmanları, lisanssız avukatlar ya da ABD dışında çalışan hukukçular tutmayın. Gerçekten, bu hukukçuların hiçbiri ihtiyacınız olan tecrübeye sahip değildir.
    2. Son altı ay içinde en az beş E-2 vizesi başvurusu ile ilgilenmiş olsun. Hem işletmeniz, hem de ABD’deki yaşamınız, E-2 vizesi hakkında edindikleri bilgi birikimlerine göre şekillenebilir.
  7. Önceden planlar yapın. Avukatınızla stratejiler geliştirmek için ne kadar çok zaman ayırırsanız, E-2 vizenizin yenilenme şansı da o kadar artar. Bu sayede eksik dokümanları toplayabilir, müşteri ve çalışan sayınızı artırabilir ve önemli kanıtlayıcı evrakları bir araya getirebilirsiniz. E-2 vizenizin yenilenme şansını en tepeye çekmek için bütün bu süreçlere yenileme gelmeden en az altı ay öncesinden başlamanız sizin için en iyisi olur.
  8. Yenilemekten vazgeçin, onun yerine yeni bir E-2 başvurusu yapın. Avukatınızla konuşmuşsanız (ki mutlaka konuşun!) ve işletmenizden bir şey çıkmayacak gibiyse yeni bir işletme deneme vakti gelmiş olabilir. Birkaç yatırımcıya böyle bir şey yapmaları konusunda yardımcı olduk. Nerede yeni bir işletme başlatacağınızı bilmiyorsanız Visa Franchise ile iletişime geçin. Visa Franchise, ilgi alanlarınıza, güçlü yanlarınıza ve elinizdeki paraya göre yeni bir işletme bulmanızda yardımcı olacaktır.

 

E-2 vizenizin yenilenmesi konusunda sorularınız mı var? Rupert Law Group size memnuniyetle yardımcı olur. Angie Rupert, yalnızca E-2 vizeleri ile ilgilenen bir E-2 vizesi avukatıdır. Kendisi, dünyanın dört bir yanından gelen müşterilerine E-2 başvuruları ve E-2 vizesi yenilemeleri konusunda yardım etmektedir. Kendisi avukat olmasının yanı sıra, bir seri girişimcidir. Bu sayede, bir ABD işletmesi sahibi olarak ne tür sorunlarla karşılaşabileceğinizin farkındadır. E-2 vizeniz için ücretsiz bir danışmanlık hizmeti almak istiyorsanız hemen bugün Angie ile iletişime geçin

Hakkımızda

Vize Bayilik özel hedeflerine uygun en iyi yatırım fırsatlarını belirlemek ve analiz etmek için yatırımcıları önerir.

Biz E-2 vizesi için hak yabancı uyruklu, L-1 veya EB-5 danışmanları güvenilen ve 150.000 $ minimum yatırım miktarı ile, ABD Franchise sahibi olmak istiyorum.

Devamını oku

No Comments

Post A Comment