E-2 Yatırımcı Vizesi

E-2 Vizesi

E-2 Anlaşması Yatırımcı Vizesi: Bu “anlaşmaya dahil ülkenin”  (A.B.D. ticaret ve sefer antlaşmasını sürdürdüğü bir ülke) vatandaşına önemli bir miktar sermayeyi A.B.D.’de bir işletmeye yatırması durumunda Amerika Birleşik Devletlerine kabul edilmesi imkanını verir.

A.B.D. işletmesinin çoğunluk hissesi anlaşmalı ülke vatandaşlarına ait olmalıdır

Örnek ülkeler: Almanya, Arjantin, Kolombiya, Ekvator, Fransa, İspanya, İngiltere, İtalya, Japonya, Meksika & Türkiye.

Tam liste: http://travel.state.gov/content/visas/en/fees/treaty.html

Brezilya ve Venezuela anlaşmaya dahil ülkeler olmamakla birlikte, birçok yatırımcı İtalya ve İspanya gibi çifte vatandaşlık aracılığıyla E-2 vizesi için yeterlilik alabilmektedir.

Yatırım, işletmenin tipi ve büyüklüğü doğrultusunda tatmin edici bir miktarda olmakla birlikte ki çoğunlukla minimum 150,000$ civarındadır.

İşletme, yatırımcının ailesine bakabilmesi için yeterli karlılıkta bir girişim olmalıdır.

* Bu sitedeki içerikler sadece bilgilendirme amaçlı olup genel niteliktedir. Kişisel durumunuz hakkında tavsiye almak için lütfen lisanslı bir göçmenlik avukatına danışın.

Artıları

Teorik olarak işletmenin tipi ve boyutu konusunda hiçbir sınırlama yoktur.
Süresiz olarak uzatılabilinir.
Genelde kendi ülkeleri dışında herhangi bir işletmesi bulunmayan girişimciler tarafından A.B.D.’de yeni girişim amacıyla kullanılmaktadır.
Aynı uyruğa sahip diğer gerekli işverenlere sponsor olabilir.
Bir aydan kısa süren işlem süresi.
21 yaşından küçik aile üyelerinin okula gidebilme ve eşlerin çalışma izni alma imkanına sahip olmaları.

Eksileri

Konsolosluklarda başvuru işlemindeki tekdüzelik eksikliği
Uzatma alabilmek için işletmenin büyüdüğünü ve beş yıl boyunca karlı olduğunu kanıtlama zorunluluğu
Yatırım sermayesinin başlangıçta gerekiyor olması (genelde 150,000$’ın üzerinde)
Yeşil kart için doğrudan bir yolun bulunmaması
Yatırımcının sadece E-2 vize başvurusunun temelinde yer alan yatırım işletmesinde çalışabilme hakkına sahip olması

Temas
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.