İsrail E-2 Yatırımcı Vizesi Hakkında Bilmeniz Gereken On Madde

İsrail E-2 Yatırımcı Vizesi Hakkında Bilmeniz Gereken On Madde

Article from Wolfsdorf Rosenthal LLP

Joseph Barnett ve Avi Friedman tarafından yazılmıştır.

İsrail için E-2 Vizesi

Bu ayın başlarında, 1 Mayıs 2019 tarihinden itibaren başlayan ve İsrail’in vatandaşlarının uzun zamandır beklediği E-2 Antlaşması Yatırımcı vizesi ve temel uygunluk koşulları hakkında bir blog paylaştık. Girişimci ruhu olanlar için, E-2 Antlaşması Yatırımcı vizesi ABD’de şirket kurmak, yatırım yapmak ve yönetmek için nispeten basit bir yol sağlar. Yine de bu vize E-2 Antlaşması Yatırımcı vizesi konsolosluk işlemlerinde uzmanlaşan deneyimli bir iş göçmenliği avukatının dikkatini gerektirir. Özellikle Başkan Trump’ın ABD’deki işçiler için “daha yüksek ücretler ve istihdam oranları yaratma ve ekonomik çıkarlarını korumaları” amacıyla çıkardığı BAHA Buy American Hire American (Amerikan Malı Alın, Amerikalı İşe Alın) kararnamesi uygulandıktan sonra, bu vize kategorisinde de karmaşık kısımlar oluşmuştur.  İyi bir şekilde belgelenmiş bir vize başvurusu yapmak, ABD konsolosluk görevlilerinin vizeyi karara bağlamasını kolaylaştırmak için kritik öneme sahiptir.  İşte E-2 Anlaşması Yatırımcı vizesi hakkında bilmeniz gereken 10 şey.

En Önemli On Madde

  1.  Göçmen olmayan vize türüdür. E-2 Antlaşması Yatırımcı vizesi, İsraillilerin ABD’ye göçmen olmayan statüde, önemli miktarda sermaye yatırımı yaptıktan sonra kabul edilmesine izin vermektedir. Bu da E-2 Anlaşması Yatırımcı vizesinin ABD yeşil kartını sağlamadığı anlamına gelmektedir (Ancak, bazı durumlarda bu mümkün olabilir EB-5 yeşil karta dönüştürülebilir). ABD dışında daimi ikametgahı olan ve geçici, sınırlı bir amaç için ABD’de bulunmak isteyen vatandaşlarına göçmen olmayan vize verilir. Bu durumda geçici sebep ABD işletmesini yönlendirmek ve geliştirmek olur.  Bazı çalışanlar (yürütme/denetleme görevini üstlenecek olan veya nitelikli bir firmanın Amerika Birleşik Devletleri’ndeki operasyonları için gerekli becerilere sahip olanlar) bu sınıflandırma için uygun olabilir.
  2. Sayısal Sınırlamalar Yoktur. Bazı göçmen olmayan vize kategorilerinden (H-1B gibi) veya istihdama dayalı göçmen vizelerinden farklı olarak, her mali yılda verilen E-2 vizesi sayısı için herhangi bir sayısal sınır yoktur. 2018 Mali Yılı’nda   60.000’den fazla E-2 Antlaşma vizesi işlem görmüştür.
  3. Kalış Süresi ve Statünün Uzatılması. İsrail E-2 Anlaşması Yatırımcısına 5 yıla kadar (çoklu giriş esasına göre) vize verilebileceği ve bu vizenin geçerliliği sırasında ABD konsolosluğuna geri dönmeye gerek olmadığı anlaşılıyor.  E-2 Anlaşma Yatırımcılarına ilk etapta ABD Gümrük ve Sınır Korunması ile en fazla iki yıl kalma süresi tanınır. Uluslararası seyahat gerçekleştirilirse, iki yıllık süre ABD’ye girişte tekrar başlar.  Uluslararası bir seyahat yoksa E-2 Anlaşması Yatırımcısı her biri iki yıla varan artışlarla verilebilecek sınırsız vize uzatma talebinde bulunabilir. Tek şart yatırımcının vizeye uygun kalmasıdır.  Yurtdışına seyahat eden E-2 göçmen olmayan bir kişiye, göçmen olmayan vizesi yeniden girişte geçerli olduğu sürece, Amerika Birleşik Devletleri’ne geri döndüğünde genellikle iki yıllık otomatik bir geri kabul süresi verilebilir.
  4. Minimum Yatırım Miktarı Yoktur. E-2 Antlaşması Yatırımcı vizesi için “önemli” sayılacak minimum yatırım tutarı bulunmamaktadır.  Bunun yerine, ABD konsolosluğu memuru, işletme maliyetine yatırılan nitelikli fon miktarını değerlendiriyor.  Yeni şirketler için E-2 yatırımcısının, işletmenin faaliyete geçmesi için ihtiyaç duyulduğu ölçüde yatırım sermayesi harcaması gerekecektir.  Yatırım anlamında geçilecek “parlak bir çizgi” olmasa da, işletmenin maliyeti ne kadar düşük olursa, yatırım miktarının o kadar yüksek, orantılı olması gerekir. Örneğin, bir otomobil üreticisi gibi bir imalat şirketi satın almak, kurmak ve işletmek rahatlıkla milyonlarca dolara mal olabilir; Öte yandan, devam etmekte olan bir ticari girişimi satın alma ya da bir danışmanlık firması gibi hizmet işletmesi kurmanın maliyeti nispeten düşük olabilir.
  5. İşletme Marjinalden Daha Fazlası Olmalı. Marjinal bir işletme, anlaşma yatırımcısı ve ailesi için asgari bir yaşamdan fazlasını sağlayacak kadar gelir elde etmeye uygun olmayan veya geleceğinin garantisi olmayan kuruluştur.  Böyle bir gelir elde etme kapasitesine sahip olmayan ancak önemli bir ekonomik katkı sağlama konusunda o anlık veya gelecekte bir kapasiteye sahip bir işletme marjinal bir işletme değildir.  Öngörülen gelecekteki kapasite yatırımcının, işletmenin normal ticari faaliyetine başladığı tarihten itibaren beş yıl içinde gerçekleştirilebilir olmalıdır.  Yatırımcı, ABD göçmen avukatı ve bir iş planı yazarı arasındaki koordinasyon, E-2 düzenlemelerine ve BAHA’ya uyumun sağlanması için kritik öneme sahiptir.
  6. Eş İçin Çalışma İzin Belgesi. E-2 Anlaşması yatırımcıları ve çalışanları, eşleri ve bekar çocuklarını (21 yaşın altındaki) yanlarında getirebilirler.  Eş ve çocukların vatandaşlıklarının yatırımcısı veya çalışanı ile aynı olması gerekmez.  Bu aile üyeleri, göçmen olmayan E-2 vizesine (eşlerine) bağımlı olarak başvurabilirler ve onaylanırsa, genellikle yatırımcı/çalışanla kalış süresi aynı olur. E-2 işçilerinin eşleri, Amerika Birleşik Devletleri’nde serbestçe çalışmak için ücretini ödedikleri I-765 Formunu doldurarak çalışma izni başvurusunda bulunabilir.
  7. Özel Mülkiyete Ait İsrail Şirketlerinin Faydaları. Asıl işveren bir birey olmak zorunda değildir.  E-2 işletmesi, %50 oranında İsrailli vatandaşların sahip olduğu bir şirkete ait olduğu sürece, yatırımcının çalışanı, yürütme veya denetleyici nitelikteki görevlerde çalışıyor olmalıdır. Daha düşük nitelikte çalışıyorsa, o iş için özel becerilerinin olması gerekir.  Bununla birlikte, eğer E-2 girişiminin sahipleri ABD’de değilse ve ABD’ye giriş yapmak istiyorlarsa, göçmen olmayan anlaşma yatırımcıları olarak sınıflandırılabilmeliler.  Özellikle BAHA’dan sonra konsolosluk memurları, özel niteliklere sahip çalışanların E-2 işletmesi için gerekli olup olmadığını ve ne kadar süre ile kalmaları gerektiğini araştırmaktadır.
  8. H veya L Vize Kategorisinden E Vize Kategorisine Statü Değişikliği. Şu anda H-1B uzman çalışan pozisyonunda, L-1 yönetici, müdür pozisyonunda, veya uzman bilgisine sahip İsrail asıllı çalışanları olan ABD firmalarına E-2 Anlaşması çalışanı statü değişikliğine başvurmaları önerilebilir.  BAHA’dan bu yana, ABD hükümeti (ve USCIS), özellikle küçük işletmeler için H ve L vize sahiplerine dostane davranmayı bıraktı ve teftiş ve sahtekarlık tespit memurlarının sayısını arttırdı.
  9. İsraillilere Kapıları Açmak. E-2 Anlaşması Yatırımcı vizesi, daha fazla İsrail vatandaşının ABD’ye taşınması için ek esneklik sağlıyor. Örneğin, lisans derecesi olmayan bir İsrailli H-B vizesi için nitelikli olmayabilir. Ayrıca bir İsrail şirketi için yurtdışında en az bir yıl çalışmamış olan bir İsrailli L-1 vizesi için uygun değildir.  Daha az kısıtlayıcı şartlara sahip olan E-2 Antlaşması Yatırımcı vizesi, “geleneksel olmayan” yeteneklerin ABD’ye aktarılması için ek seçenekler sunmaktadır.
  10. İsrail’deki ABD Büyükelçiliği Şube Ofisine Başvurma. Tel Aviv’deki ABD Büyükelçiliği Şube Ofisi, şu anda ABD’ye yatırımcı anlaşması sağlayan ülkelerle çifte vatandaşlığa sahip İsrailliler adına yapılan başvuruları kabul etmektedir.  1 Mayıs 2019’dan başlayarak, yalnızca İsrail vatandaşlığı olanların E-2 vize başvurularını da kabul edecekler.  Vize mülakatının zamanında planlanmasını sağlamak için başvurular özel bir şekilde hazırlanmalı ve sunulmalıdır (mevcut işlem süresi iki ila üç haftadır).  Adayların daha sonra iş ve yatırım, iş planı ve yatırımcının/çalışanın mesleki deneyimini ayrıntılarıyla tartışması gereken yüz yüze mülakatlara katılmaları gerekir. E-2 vize mülakatına hazırlık yapmak ve konsolosluk görevlilerinin sorularına nasıl cevap vereceğinin anlaşılması, belgelerinin sunulması kadar önemlidir.  E-2 vize başvuru sahipleri, ilk E-2 vize mülakatları için Elçilikte şahsen avukatla temsil edilme seçeneğine sahiptir.

Wolfsdorf Rosenthal LLP hakkında

Wolfsdorf Rosenthal LLP yabancı uyrukluların E-2 Anlaşması Yatırımcı vizesi almalarına yardımcı olma konusunda otuz yılı aşkın bir deneyime sahiptir.  Bu vize seçeneğini tartışmak üzere bir danışma görüşmesi ayarlamak için bizimle  visalaw@wolfsdorf.com veya 1-800-VISA-LAW adreslerinden iletişime geçin.

Hakkımızda

Vize Bayilik özel hedeflerine uygun en iyi yatırım fırsatlarını belirlemek ve analiz etmek için yatırımcıları önerir.

Biz E-2 vizesi için hak yabancı uyruklu, L-1 veya EB-5 danışmanları güvenilen ve 150.000 $ minimum yatırım miktarı ile, ABD Franchise sahibi olmak istiyorum.

Devamını oku

No Comments

Post A Comment